Skive IK Nyheder SIK Business Support Kontakt

Nyhed Tilbage

GÅR UD SOM ET LYS OM AFTENEN Skrevet d. 13/02 2021

29-årige André Bjerregaard har aldrig sovet så godt, som han gør nu. Elektrikerlærling og fodboldspiller på samme tid er hård kost, men det er det hele værd, understreger angriberen.

 

AF DAN HIRSCH SØRENSEN FOTO: JAN SAND

 

Det seneste års tid har han skiftet imellem fodboldstøvler og sikkerhedssko. Og er begyndt at tage skridt mod et liv efter fodbolden.

- Jeg håber da at kunne spille fodbold i nogle år endnu, men jeg ved også, at der kommer en tid efter. Og jeg tænker, at det er nemmere at tage en uddannelse nu, end det vil være om fire til fem år, siger André Bjerregaard.

Den 29-årige angriber hos Skive IK er ikke så meget til det der med at sidde med næsen begravet i bøger. Et par gange har han sideløbende med fodboldkarrieren forsøgt at tage en uddannelse som finansøkonom, men han har hver gang trukket stikket.

- Jeg er ikke så god til at sidde stille. Jeg kan bedre lide at bruge mine hænder og være aktiv, og da jeg har en god kammerat, der er gået elektrikervejen, foreslog han mig én dag at gøre det samme. Og det er så det, jeg har kastet mig ud i, fortæller André Bjerregaard.

 

SOVER GODT OM NATTEN

I godt et års tid har han været i gang med at uddanne sig til elektriker. Her skiftes han til at sidde på skolebænken og være ude i den virkelige verden. Via en god kontakt til én af Skive IK’s sponsorer har André Bjerregaard fået en lærlingeplads hos Jysk Elteknik. Så der er nok at se til for Skive-angriberen.

Hver morgen står han op klokken halv seks, tager på job, kører til fodboldtræning ved 13-tiden og lander hjemme i Aarhus igen ved 18-tiden.

- Jeg keder mig i hvert fald ikke. Ind imellem er det hårdt, men det giver fantastisk god mening for mig. I virkeligheden burde jeg have været i gang med noget andet ved siden af fodbolden for flere år siden, men jeg fandt bare ikke den rette hylde. Det tror jeg, at jeg har nu. Og jeg kan garantere dig, at jeg sover godt om natten. Du kan roligt sige, at jeg går ud som et lys, griner André Bjerregaard.

 

VIL HAVE HELE MENNESKER

Hos André Bjerregaards ene arbejdsgiver, Skive IK, er sportschef Rasmus Brandhof glad for, at klubben kan hjælpe spillerne med at tænke over livet efter fodbolden.

- Naturligvis ville jeg allerhelst have, at vores spillere bare spillede fodbold, for det giver da udfordringer hos os, når en spiller har et hårdt fysisk arbejde og så bagefter skal præstere på fodboldbanen. Men i en klub som vores føler vi os forpligtet til at tage et socialt ansvar, så vi ikke har en flok spillere, der efter karrieren står med hatten i hånden. Vi vil gerne have hele mennesker, understreger Rasmus Brandhof.

De spillere, der er i gang med et uddannelses- eller jobforløb sideløbende med fodbolden kan enkelte gange være nødt til ikke at sætte fodbolden først.

- Vi lever med, at de misser en træning eller to i løbet af en sæson. Det er sådan, det er. Vi kan jo ikke betale en løn, så vi sikrer dem økonomisk, siger Rasmus Brandhof.

 

IKKE BANGE FOR AT BRÆNDE LYS I BEGGE ENDER

For André Bjerregaard er det en stor tilfredsstillelse at have noget andet i livet end kun fodbold.

- Fodbold har det med at opsluge dig. Når du har tabt, er det kun nederlaget, der fylder i de følgende dage. Nu har jeg noget andet at tænke på. Nu møder jeg andre mennesker, der måske ikke er så interesserede i fodbold, som jeg er. Det er faktisk meget rart, siger han.

Så selv om det til tider kan være svært at nå det hele, er elektrikerlærlingen ikke bange for at brænde sit lys i begge ender.

- Det handler om at hænge i nu, og det har jeg tænkt mig at gøre. Det er helt sikkert den ekstra indsats værd, for der er kommet en helt anden ro over mig nu, efter at jeg har valgt den her vej. Det er rart at få elimineret noget usikkerhed og nu vide, hvad jeg skal efter fodboldkarrieren engang, understreger André Bjerregaard.